CMB.TECH opent waterstoftankstation in Antwerpen

CMB.TECH ontwikkelt en integreert waterstof oplossingen voor industrie en maritieme toepassingen. Afgelopen donderdag werd hun nieuwe tankstation in het hartje van de haven van Antwerpen geopend. Het is niet zo maar een tankstation en de opening was ook niet zo maar een opening. Niemand minder dan de Belgische premier Alexander de Croo opende het station door aan te rijden met een nieuw door CMB.TECH ontwikkelde waterstoftruck: de Lenoir. Ook Eurocommissaris Frans Timmermans was aanwezig.

Het station zelf is ook bijzonder. Het is multimodaal. Dat houdt in dat je niet alleen je auto of truck kunt aftanken met waterstof, maar dat je ook je schip kunt afmeren om de waterstoftanks te vullen.

De waterstof wordt ter plekke gemaakt. Dat heeft als groot voordeel dat de waterstof niet vervoerd hoeft te worden. Vanuit bedrijfskundig oogpunt biedt dat een kostenvoordeel. Met een ecologische bril op, betekent het een belangrijke energiebesparing in de keten.

In de visie van CMB.TECH worden havens straks ‘energy hubs’. Daar geeft men concreet invulling aan door overschotten van geproduceerde waterstof aan anderen te leveren, of door bij een grote vraag waterstof van anderen af te nemen.

H2 Rijders bezocht het station een dag na de opening. We kregen een rondleiding van CMB.TECH en waren onder de indruk. Niet alleen van de locatie: het station ligt op slechts enkele minuten rijden van de Antwerpse ring en is dus zeer goed bereikbaar. Nederlanders die via Breda op doorreis naar Zeeuws-Vlaanderen zijn, hoeven niet eens om te rijden: zij nemen emissieloos de oude route door Antwerpen en komen via de ‘konijnenpijp’ aan de andere kant van de Schelde.

Wie bij het station tankt kan zijn ogen goed de kost geven. Je passeert allereerst de prachtige combinatie van oud en nieuw in het niet over het hoofd te zien Antwerpse Havenhuis. Speciaal voor truckchauffeurs (tanktijd ongeveer 20 minuten) heeft men gedacht aan een verzorgde wachtruimte (toegankelijk indien iemand van CMB.TECH aanwezig is), met koffieapparaat en een toilet. Maar waarom zou je binnen zitten als je van het fenomenale uitzicht kunt genieten? Neem een frisse neus, bekijk de historische Mexicobrug, bewonder de Hydroville (boot op waterstof als deze op zijn ligplaats ligt), onderga het uitzicht op de Antwerpse skyline en bekijk ook de details van het waterstofstation zelf.

De installatie om schepen te vullen blijkt wonderwel slank en dun. Als gevolg van de enorm hoge waterstofdruk zijn leidingen van een kleine diameter voldoende om toch razendsnel flinke hoeveelheden waterstof te verplaatsen. Pal naast het station staat de omvormer (wisselstroom naar gelijkstroom), de elektrolyzers (om waterstof te maken), de compressor (om het op te drukken) en de koeler (waterstof op 700 bar moet worden gekoeld). CMB.TECH heeft voor duidelijke uitleg in woord en beeld gezorgd.

Tanken zelf is zoals gebruikelijk, afrekenen kan met elk betaalpas.

Het station in Antwerpen is meer dan een plek om je auto weer van nieuwe energie te voorzien: het geeft je een blik op de toekomst.

Explainer video - Hydrogen Refuelling Station - CMB.TECH.mp4 from Innovations of the World on Vimeo.

 

Over de auteur

Arjan is hoofdredacteur van H2 Rijders.nl en verantwoordelijk voor de inhoud.

Heb jij een goed verhaal over waterstof en mobiliteit? Arjan hoort het graag! arjan@h2rijders.nl.