BMW X5 FCEV - eerste prototypes op Europese wegen

De ontwikkeling van de BMW X5 op waterstof is inmiddels zo ver gevorderd dat de eerste prototypes nu al op openbare wegen in heel Europe worden getest. BMW onderzoekt hoe de auto's zich gedragen in de alledaagse praktijk.

Op basis van de BMW X5 komt eind 2022 een kleinschalige eerste serie van de BMW i Hydrogen NEXT. 

Frank Weber, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor de ontwikkeling, zegt hierover "Waterstof brandstofcel technologie kan een aantrekkelijke optie zijn voor duurzame aandrijflijnen, vooral in de grotere voertuigklassen. Daarom is het testen op de openbare weg van bijna standaard voertuigen met een waterstof-brandstofcel-aandrijflijn een belangrijke mijlpaal in onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen."

De BMW i Hydrogen NEXT gebruikt brandstofcellen van de productontwikkelingssamenwerking met Toyota. De individuele cellen komen van Toyota, terwijl de stack en de aandrijving het resultaat zijn van ontwikkelingen van de BMW Group. De samenwerking startte al in 2013 en zoekt naar een optimalisatie van brandstofceltechnologie wat betreft bruikbaarheid en schaalbaarheid. Om dat te bereiken worden elkaar ervaringen intensief uitgewisseld.

Aandrijflijn van 275 kW / 374 pk

Van een BMW verwacht je een snelle auto, ook van een flinke auto als de X5. Dat vereist dus flink wat vermogen. De brandstofcel levert 125 kW / 170 pk (waarden die we kennen van Toyota). Daarnaast wordt ook flink wat vermogen geleverd door een batterij, die terecht performance buffer battery wordt genoemd: deze levert nog eens 150 kW voor de korte piekmoment. Dat resulteert in een totaal vermogen van 275 kW, wat overeenkomst met de meest krachtige zescilinders-in-lijn in het gamma van BMW. De BMW clientèle hoeft zich dus geen zorgen te maken over achterblijvende prestaties.

De X5 krijgt twee 700-bar tanks van carbon met reinforced plastic (CFRP) waar in totaal 6 kg waterstof in past. Met een dikke duim schatten wij het opgegeven bereik tussen de 500 en 600 kilometer. Wie veel pret maakt met de BMW komt natuurlijk minder ver.

Over de auteur

Arjan is hoofdredacteur van H2 Rijders.nl en verantwoordelijk voor de inhoud.

Heb jij een goed verhaal over waterstof en mobiliteit? Arjan hoort het graag! arjan@h2rijders.nl.