Hyzon Motors bouwt grootste brandstofcel productie faciliteit

Om te kunnen voldoen aan de vraag naar zware waterstoftrucks heeft Hyzon Motors aangekondigd de grootste fabriek voor brandstofcel membraan elektroden (Membrane Electrode Assembly - MEA) van de VS te bouwen. Dat gebeurt bij het nieuwe Hyzon Innovatie Center in Bolingbrook, Illinois, net buiten Chicago.

Hyundai Nexo bekroond door GreenNCAP

De Hyundai Nexo is bekroond door GreenNCAP (een uitloper van EuroNCAP). Dit programma test voertuigen door ze aan een reeks zuinigheids- en emissietests te onderwerpen. Onder andere: CO2-uitstoot, efficiëntie en luchtkwaliteit. Het resultaat: de test werd doorstaan door de batterij elektrische Volkswagen ID.3 en de waterstof elektrische Hyundai Nexo. Beiden krijgen 5 sterren, wat de maximale score is.

Shell hoofdsponsor Team Forze

hell verbindt zich als hoofdsponsor aan Forze, het waterstofraceteam van studenten van de TU Delft. Dit team knappe koppen is bezig de snelste raceauto op waterstof te bouwen. Met dit sponsorcontract dat begin 2021 inging, wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van racen op waterstof. Dat helpt duurzame mobiliteit in brede zin vooruit en zal waterstof als een brandstof van de toekomst stimuleren.

Abonneer op